Büyülenme Hakkında Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın merdivenleri gestaltlırken degajeliği konutlarda 80cm, topluma bariz mimarilarda 120cm, erdemli katlı ofis binalarında 90cm yaygınliğinden azca olmamalıdır. Kaçış yolları rahatliği 180cm’den azca olmamalıdır.

Yangın bapsı, duman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yalnızca bapnın açılması görevini yerine getirmekle kalmayan Panik Amerikan bar aynı zamanda bapnın emin olarak kapanmasını sağlar.

Bu baplar asıl olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli olmayan olmak üzere iki gruba ayrılır.

2023 seneı bakımından, 3 kattan henüz faik olan bütün binalarında yangın merdiveni bulunması ıztırari hale gelmektedir. Hassaten, bu binaların yangın merdiveni sistemleri düzgün olarak hizmet ve kontrollerden geçirilmeli ve müstacel durumlarda sorunsuz bir şekilde kullanılabilecek durumda olmalıdır.

Baz özelliği yangına karşı dayanıklı olması olan ve yangının çok mürtefi sıcaklıklara karşı mukavemetli olarak insanların emin kaçışını sağlayan yangın merdiveni bapsı baştan sona yangın simultane binayı terk kılmak bâtınin kullanılmalıdır. Başka nedenler için takmak yahut yangın merdiveni kapısını önüne engeller bırakmak, yangın kapısına giden koridoru zait malzemeler ile doldurmak, ihtiyaç anında bapya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı malzeme kullanılması önemli olmaktadır.

Projeye en yaraşır Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek autarı akıllıca kolayca açılan ve kalaba grupların sağlıklı bir şekilde binaları terk etmesini sağlayan yangın kapıları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Her mevsim hür buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde yahut arkasında rastgele bir eşya, mobilya yahut sair bir hail bulunmamalıdır. üste Yangın Çıkış Kapısı asla kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.

Bu proje, külliyen yönetmeliğe birebir şekilde planlanır. Arkası sıra itfaiye tasdikını alarak imalat işçiliklemlerine başlıyoruz. Montajını yaparak bulunduğunuz binada daha itimatlı bir saha yaratmaya olanak tanıyoruz. Bizimle takkadak iletişime geçerek hizmetimizle müteallik detaylı haber alabilirsiniz.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak ilişkin yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz kırmızıınmaktadır. Buna için yangın merdiveninin çizimini fail layihamcıdan çkızılışan her bir personele denli bütün herkesin yangın merdiveni standartları uyarınca tutum etmesi ve muktezi çdüzenışmaların da buna bakarak bünyelması gerekmektedir.

Kaçış yolları, bir gestaltnın rastgele bir noktasından makam seviyesindeki caddeye kadar olan devamlı ve engellenmemiş yolun tümdır. Kaçış yolları kapsamına;

Bir yangın hâlinde yahut herhangi bir Yangın Kapısı ivedi durumda, kullanıcıların yanılgılıkla çıkmaz alanlara girmemeleri ve kullanılan odalardan ve mekânlardan oturmak zorunda kalmaksızın bir çışitaa veya çıkışlara vasıtasız erişmeleri ciğerin lazım tedbirler karşıır.

Paslanmaz çelik yangın bapları, vesair yangın kapıları gibi bina eminği çekimının önemli bir parçbirliıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, ode dayanıklı malzemesi yardımıyla alevlerin diğer bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının denetçi altına kızılınmasına yardımcı mümkün ve insanların binadan emin bir şekilde tahliye edilmesini katkısızlayabilir.

Report this wiki page